Gek op tekenen? Check this out!

Heej!

Vele sitebezoekers zien deze pagina als mobiele-site op de pc. Op zichzelf geen probleem, wil je echter de gehele site goed kunnen bekijken klik dan onderaan deze pagina op 'internetversie weergeven'. Zo staat de volledige site tot je beschikking.

Zelf kan ik niet echt bijzonder goed tekenen. 'Ik heb andere talenten', horen mijn vrienden me vaak zeggen ;).
Toch vind ik het wel een hele fijne manier om mijn gedachten te verzetten. Ook kinderen vinden dit vaak helemaal geen straf. Daarom vandaag een leuk blad met allerlei tekenopdrachtjes. Je kunt het gebruiken vanaf groep 3+.

Hoe kun je het gebruiken?

  1. Plak dit blad voorin een een schetsboek/tekenschrift. De kinderen kunnen dan van de gekozen opdracht het blad inkleuren, waardoor zij onthouden dat die opdracht al gedaan is.
  2. Knip alle opdrachtjes uit en laat leerlingen grabbelen en de opdracht tekenen. Hierdoor blijft het spannend!
  3. Laat leerlingen in tweetallen één opdrachtje kiezen. Deze opdracht is dan voor de andere tweetallen niet langer beschikbaar. Hierdoor krijg je vele verschillende tekeningen in de klas.
Heb je zelf nog andere leuke ideetjes om dit blad te gebruiken? Aarzel niet en schrijf het in een reactie hieronder!(Klik op de afbeelding om het blad te downloaden)

Veel tekenplezier,


Ik ben te volgen op Twitter via @JufStuff en op Facebook via JufStuff2