Boeken Bingo

Vele sitebezoekers zien deze pagina als mobiele-site op de pc. Op zichzelf geen probleem, wil je echter de gehele site goed kunnen bekijken klik dan onderaan deze pagina op 'internetversie weergeven'. Zo staat de volledige site tot je beschikking.

Als kind was ik geen lezer. Ik vond lezen echt niks aan en het was voor mij een verplicht nummer. Tegenwoordig daarentegen verslind ik het ene boek, na het andere. Ik heb echt plezier in lezen gevonden. Dit komt doordat ik 'mijn' soort boek heb gevonden! Als meisje werden mij altijd chicklit en romans aangeboden... Niets ten nadele van dat soort boeken, maar aan mij zijn deze boeken dus ECHT NIET besteed. J.K. Rowling heeft mijn 'leesogen' geopend! Fantasie/magie/spanning en avontuur, dat zijn boeken die ik verslind!Wil je leerlingen kennis laten maken met verschillende soorten boeken? Dan is 'Boeken Bingo' misschien iets voor jou en je groep!

Het is de bedoeling dat de kinderen een bingo maken. Dit kan door een rij van vijf boeken te maken. Dit kan horizontaal, verticaal en diagonaal. Voor ieder boek vullen zij op de achterzijde de titel, auteur en aantal bladzijdes in. Juf/meester plaatst een handtekening als bevestiging dan dit ook daadwerkelijk is gebeurt.
Wanneer de kinderen een bingo hebben schrijven zij nog even een hele korte evaluatie.

Ik heb de 'Boeken Bingo' gemaakt om kinderen te helpen te zoeken naar 'hun' boek.


(klik op de afbeelding om naar het bestand te gaan)

Veel leesplezier!