EHBI #2: Hoe word je invaller?Je bent klaar met de PABO en hebt je diploma in je zak. Nu zul je op zoek moeten naar die felbegeerde baan! Het liefste zou je natuurlijk direct een eigen groep willen, helaas is dat op dit moment erg lastig. Een mogelijkheid is om aan het werk te gaan als invalleerkracht.
Dit betekent dat je werkt voor één of meerdere stichtingen op oproepbasis. Hoe kom je  voor die stichtingen aan het werk?

Ga na welke stichtingen in jouw omgeving zijn, beslis daarna of jij hiervoor zou willen werken.
Bij sommige stichtingen kun je online solliciteren, andere gewoon nog via de post. Ook zijn er stichtingen waar je vooraf een vragenformulier moet invullen. Stichtingen verwachten over het algemeen ook een sollicitatiebrief met cv. Natuurlijk is het belangrijk dat je een foutloze brief schrijft. Enkele tips om een kei van een brief en curriculum vitae (cv) te schrijven vind je hier: schrijvensollicitatiebrief.nl

Vervolgens zul je (hopelijk!) op een gesprek mogen komen. Stichtingen willen van je weten wat je sterke punten zijn, maar net zo geïnteresseerd zullen zij zijn in je ontwikkelpunten. Zorg dus dat je dit goed kunt verwoorden en eventueel hoe jij je sterke punten wilt gebruiken om je ontwikkelpunten te ontwikkelen. Daarnaast wilde de stichting van mij weten of ik eventueel de gymopleiding wilde volgen.

... Gefeliciteerd het is je gelukt! Je staat op de gewenst invallijst. Nu is het afwachten tot de telefoon gaat met een invalklus! In het volgende artikel zal ik vragen beantwoorden m.b.t. de eigen administratie aangaande het invallen.

Voor nu, eerst een fijne vakantie en maandag 21e juli komt E.H.B.I. #3 online.