Droedels

Hallo!

Morgen begint regio midden ook weer met het nieuwe schooljaar! Veel plezier en succes! Het belooft een topjaar te worden!

Vandaag zet ik een leuke opdracht online, die alle kinderen van groep 1 tot en met groep 8 kunnen doen! Het is een veelzijdige opdracht, waar alle kinderen compleet een eigen draai aan kunnen en zullen geven. Na zo'n mooie inleiding wil ik graag tromgeroffel...


DROEDELS!!!
Nu kan ik mij voorstellen dat je geen enkel idee hebt wat 'droedels' nu eigenlijk zijn. Het is ook niet een woord dat wij dagelijks gebruiken in het Nederlands. Toch is het echt een Nederlands woord. De definitie:
Dat is ook precies wat je krijgt bij deze download... 'een patroontje dat je min of meer gedachteloos tekent'. Nu heb ik wel een klein beetje gesmokkeld, want ik heb de computer gebruikt. ;)

Hoe kun je dit in de klas inzetten?
Er zitten 5 droedels in deze download. De kinderen maken de tekening af, ze mogen helemaal zelf weten hoe zij het figuurtje in hun tekening verwerken.
Deze opdracht is ideaal om in je 'klaar! wat nu?'-invalmap te stoppen. In dit bericht heb ik vertelt over deze map.


Veel plezier met de droedels!
Heb jij deze materialen in je klas gebruikt? Stuur ons een foto via Facebook of Twitter!