EHBI #4: Wat neem je mee naar een invalklus?

Hoi!

Sorry, E.H.B.I. #4 heeft even op zich laten wachten, nu is hij eindelijk toch online!Je bent gebeld en gaat vol enthousiasme naar je invalklus. Wat neem je eigenlijk mee?

Ik zorg dat ik altijd goed voorbereid ben op een invalklus en zorg dus ook dat ik direct kan vertrekken naar een school, indien nodig. Om me niet een ongeluk te sjouwen aan de spullen die ik mee breng, gebruik ik een roltas. Op één van mijn invalscholen sta ik bekend als 'de juf met de koffertas'!

Deze tas is ruim, alles past er eenvoudig in.


Ook breng ik boeken mee naar de school. Over het algemeen heeft de vaste leerkracht wel boeken in de klas staan, toch neem ik altijd zelf een voorleesboek mee, just in case.

Dit boek gebruik ik niet zo heel vaak, het is in het Engels. Vaak vinden kinderen het wel heel erg leuk om een verhaal in het Engels te horen en om er vervolgens samen over te praten.
Dit boek neem ik altijd mee en is een succes, vooral in de lagere groepen. Ik verzin er zelf een verhaal bij, zo houd ik het voor mijzelf ook leuk. Het is iedere keer weer anders. Ook laat ik vaak een leerling een deel van het verhaal verzinnen. Prachtige hersenspinsels hoor je dan! Echt een aanrader!!
Dit boek neem ik mee naar iets hogere groepen. Zelfs in groep 8 vinden ze dit boek nog leuk. Het gaat over een juf, die met dieren kan praten.

Als invaller loop je vaak tegen het probleem aan: De kinderen zijn klaar met het verplichte werk, wat doe je dan? Geef je extra werk, laat je zelf kiezen? Dilemma's, dilemma's... Niet meer met mijn oplossing. Ik ben zelf altijd graag goed voorbereid. Om verveling bij de leerlingen te voorkomen heb ik ALTIJD de onderstaande map mee:
De map heet: 'Klaar! Wat nu?'. Ik gebruik deze map op verschillende manieren. Ik gebruik het om er zelf 'klaarwerk' uit te halen. Ook leg ik wel deze map op tafel en laat de kinderen er zelf een interessant werkblad uit halen. Dit hangt van de groep af.

Wat zit er precies in deze map? Hier zit een groot deel van mijn eigen werkbladen, ook andere interessante activiteiten kun je er vinden. Denk aan stip-naar-stip-tekeningen, kleurplaten etc. Je kunt in de map stoppen, waar jij je comfortabel mee voelt.
Hieronder een kleine impressie van de inhoud:

 

Natuurlijk neem ik ook een etui met pennen en een stickerboekje mee. Werk nakijken hoort natuurlijk bij je invaldag!

Zoals je vast wel in de gaten hebt, ben ik redelijk georganiseerd en heel goed voorbereid. Hierdoor voel ik me zekerder in een (vaak) vreemde omgeving, met onbekende kinderen en leerkrachten.

Morgen gaan de juffen, meesters en kinderen hier in het 'noorden des lands' weer naar school. Hoor jij bij deze groep, veel succes en plezier dit schooljaar! Heb je nog even vakantie? Geniet ervan!!