KBW 2014: Boekreview 'Op een dag...' van Arend van Dam & Alex de Wolf

Hallo!!

Vandaag een korte boekreview van het boek 'Op een dag...' van Arend van Dam en Alex de Wolf.


Ik ben echt dol op de boeken van Arend van Dam en Alex de Wolf. In de tijd dat ik nog op de pabo zat, is Arend van Dam eens langsgekomen. Dit was in de tijd toen zijn eerste boek zou uitkomen. Wat een enthousiaste man! Ik werd ter plekke fan ;)
Ondertussen heb ik alle boeken in mijn kast staan. Het nieuwste lid van de familie is het boek 'Op een dag...'. Wederom een prachtig boek! Ook dit boek bevat vijftig voorleesverhalen. Deze keer, zeer passend bij de Kinderboekenweek, over feesten, tradities en gebruiken.

De verhalen vertellen over de bekendste feestdagen gevierd in Nederland. Aan de hand van verhalen krijg je bijvoorbeeld antwoord op de vraag 'wie is ooit begonnen met moederdag?' of 'waar komt eigenlijk de nieuwjaarsduik vandaan?'.

Ook dit boek is geschreven in een vlotte stijl, leest lekker. Leest ook lekker voor :D. Het is tenslotte een voorleesboek. De illustraties zijn wederom prachtig. Het hele boek is weer herkenbaar als een boek van Arend van Dam en Alex de Wolf! De leerlingen zullen weer enthousiast worden!

De voorkant is weer een geweldig mooie plaat van Alex de Wolf!


Er staat een verhaal in over de Kinderboekenweek! Een prachtig verhaal om eens voor te lezen tussen 1 en 12 oktober.

Ook bij dit boek krijg je weer de bekende poster! Een grote poster, met hierop alle voorleesverhalen, bij de betreffende maand. Ben je in de loop van de tijd de poster per abuis verloren? Geen probleem, de poster staat ook achterin het boek.

Je hebt het vast uit de toon van dit bericht al opgepikt, maar ik vind dit boek een...
AANRADER!!!

Groeten,