SINT MAARTEN: een aantal lampion ideetjes 2

Goedendag!

Er zijn zo veel leuke ideetjes te bedenken m.b.t. de lampion! Ik wil er nog graag 2 met jullie delen!

Andy Warhol lampion

Ik ben gek op het werk van Andy Warhol. Het kleurrijke van zijn werk spreekt mij erg aan. Kijk maar eens naar onderstaande afbeeldingen, gevonden door Google Search.
Hoe prachtig zou dit zijn als lampion? Bijvoorbeeld een zwartwit portret van de leerlingen uitprinten. De leerling kleurt zichzelf in, waarna met lijnolie insmeren voor een prachtig doorzichtige lampion. Ik zie het al helemaal voor me, jullie ook?

Kippengaaslampion

Deze lampion ben ik al een tijd geleden tegengekomen. Deze lampion wil ik ooit nog eens met leerlingen maken, ik denk wel dat het een bovenbouw-lampion is, alleen al door de hoeveelheid werk. Maar hij is wel echt leuk en bijzonder, vind ik:
 
(Klik op de foto voor de werkbeschrijving, in het Engels).

Men neemt een stuk kippengaas, formaat laat ik aan eigen inzicht over. Het papier is gekleurde witte koffiefilters. Vilma van Lampada heeft de koffiefilters kleur gegeven met de sappen van groentes. Volgens mij kun je hiervoor ook gewoon waterverf of verdunt plakkaatverf voor gebruiken. Een kleurrijke toevoeging is het onder de lampion toevoegen van lange linten of repen gekleurd (crêpe)papier. Het vastmaken van het hengsel is in ieder geval niet erg lastig ;-)

Fijne Sint Maarten!