Posters woordsoorten

Kinderen vinden het weleens lastig om onderscheid te maken tussen de verschillende woordsoorten. In de bovenbouw raken de kinderen weleens in de war, door de grote hoeveelheid. Om ze hierbij een beetje te helpen heb ik posters ontworpen.

Naar aanleiding van feedback uit de online community nog een aantal aangepaste versies. Zo kun je zelf bepalen welke poster passend is:
7 opmerkingen:

 1. Kan je er ook een maken van het :) telwoord?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kan je er ook een maken van het :) telwoord?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, graag van hoofdtelwoord en rangtelwoord en misschien ook van stoffelijk bijvoeglijk naamwoord en bijvoeglijk naamwoord afgeleid van een werkwoord alsjeblieft :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke posters, maar 'eerste' in 'de eerste prijs' is geen bijvoeglijk naamwoord, maar een rangtelwoord.
  Ook het roostertje 'dit/dat/deze/die' onder de aanwijzende voornaamwoorden klopt niet, want het meervoud van het-woorden is ook 'die'.
  Verder is 'Wederkerende voornaamwoorden' of 'Wederkerend voornaamwoord' correct als titel, maar niet 'Wederkerend voornaamwoorden'.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Juf-stuff,
  hoewel ik ook even wilde reageren op de telwoorden bij de bijv.nw, wil ik wel zeggen: ik vind de posters echt fijn. Ze zien er uitnodigend uit, en nu we op afstand lesgeven, is informatie met veel beeld en weinig woorden heel nuttig. Ik hoop dat je de postertjes kan aanpassen, en inderdaad: de telwoorden... dat zou echt fijn zijn! Juist omdat er vier mogelijkheden zijn, raken de kinderen nog wel eens in de war. Alvast dank!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. leuke posters! kan je er ook 1 maken van persoonsvorm en gezegde?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hele domme vraag waarschijnlijk, maar hoe kan ik ze printen? Kan ik ergens een document downloaden, kijk ik ergens overheen?

  BeantwoordenVerwijderen